Na Sylwestra planujemy Łódź sushi, ale nie zamawiane, a domowe,

2020-09-20

Pomysł na sushi wariację, czyli dorsz / ogórek / awokado. Nie lubię sushi, ale to wygląda tak apetycznie, że bym z chęcią spróbowała - kto wie, może zmieniłabym zdanie nawet? Nie uważam też, że sushi jest warte tej ceny:) W Japonii nie jest to takie luksusowe jedzenie (szczególnie w stosunku do tamtejszych zarobków), a przynajmniej tak wynikało z moich obserwacji. Na Sylwestra planujemy Łódź sushi, ale nie zamawiane, a domowe, przygotowane razem ze znajomymi. No cóż, pewnie smak to kwestia gustu, chociaż mam podejrzenia, że to ta otoczka luksusu uczyniła sushi tak popularnym i nawet ci, którym nie do końca smakuje, udają, że jest pyszne. Ktoś ciekawie wykorzystał wizualny koncept sushi i przełożył na własny, słodki przepis. Podpatrzone w jednej restauracji sushi pomysł na majonez do środka:) Z dodatków super mango, za to nie polecam melona. O sushi, produktach, najlepszych surowych rybach - będzie w specjalnych wpisach z sushi masterem (niebawem), ale dzisiaj idźcie do kuchni i bawcie się dobrze.

@ Copyright 2018